Δήλωση για την έκθεση φρούτων και λαχανικών στο Βερολίνο

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η φετινή διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών του Βερολίνου, με τη συμμετοχή 2.300 εκθετών από 70 και πλέον χώρες, με περισσότερους από 50 χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγροτική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Η χώρα μας, με παραγωγή φρούτων και λαχανικών άριστης ποιότητας, εκπροσωπήθηκε από επιχειρήσεις του κλάδου, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, σ’ ένα περίπτερο, που δεν αποτύπωνε τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα του κλάδου.

  Η κινητικότητα των εκθετών μας και η συνδρομή της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο είχαν θετικό αντίκτυπο στην προβολή των προϊόντων μας και κέντρισαν το ενδιαφέρον ξένων εμπορικών επισκεπτών.

  Την ίδια ώρα, όμως, με τελείως άστοχες και αψυχολόγητες ενέργειές της, η κυβέρνηση αποδυναμώνει την προοπτική και τη δυναμική του κλάδου.

  Έχοντας ως μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο τα σχέδια βελτίωσης στην αγροτική παραγωγή, οι σύμβουλοι του Υπουργού, με τις προτάσεις τους, περιορίζουν την επιλέξιμη δαπάνη για επενδύσεις στον τομέα των οπωροκηπευτικών μέχρι τις 50.000 ευρώ.

  Με τέτοιες αποφάσεις είναι σχεδόν αδύνατη η προοπτική βελτίωσης και ανταγωνιστικότητας της παραγωγής.

  Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή διατάξεων που αναιρούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κλάδου και να αναθεωρήσει πλήρως τις αρχικές της αποφάσεις για τον τομέα των οπωροκηπευτικών».          

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης