Κοινή δήλωση του Τομεάρχη και του Γραμματέα Αγροτικού Ν.Δ. για τις τροποποιήσεις των ρυθμίσεων που αφορούν τις λαϊκές αγορές

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης και ο Γραμματέας Αγροτικού, βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, σχετικά με την τροποποίηση των ρυθμίσεων για τις λαϊκές αγορές, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

  «Ύστερα από τη γενική κατακραυγή και τις πιέσεις που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ο υπουργός αναγνώρισε δίκιο στο αίτημα των αγροτών πωλητών λαϊκών αγορών και προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 62.

  Μία τροποποίηση όμως άτολμη, ασαφή και δαιδαλώδη, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αγρότη ως έμπορο και που, σε καμία περίπτωση, δεν μας ικανοποιεί.

  Εμμένουμε στην άποψή μας για την τροποποίηση των άρθρων 19 και 62, σύμφωνα με τις τροπολογίες που καταθέσαμε. Ζητούμε την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 10% και τήρησης βιβλίων β’ κατηγορίας όλων των κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα αγροτών– πωλητών αγροτικών προϊόντων, που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του Νομού τους, όμορων Νομών, καθώς και των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης».  

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης