Δελτίο Τύπου για την απάντηση του ΥπΑΑΤ σε σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Αγροτικού και εκ νέου αίτημα διευκρινίσεων προς το ΥπΑΑΤ για τις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος

  Στην απάντηση του ΥπΑΑ&Τ σε σχετική ερώτηση του Tομεάρχη Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη, σχετικά με την αύξηση εισαγωγών γάλακτος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το σύνολο των εισαγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος γίνεται από 12 μόνον επιχειρήσεις.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός ότι πουθενά δεν αναφέρονται ούτε οι επωνυμίες των εν λόγω επιχειρήσεων, αλλά ούτε οι εισαγόμενες ποσότητες και οι αντίστοιχες τιμές γάλακτος ανά είδος.

  Επειδή η απάντηση αυτή  δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιοί, από πού και τι ποσότητες γάλακτος εισάγουν, ενώ οι διαρκώς αυξανόμενες εισαγωγές γάλακτος θίγουν άμεσα το εισόδημα των ελλήνων κτηνοτροφών, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. επανέρχεται με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλλε σήμερα στη Βουλή προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Αικατερίνη Μπατζελή, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τόσο οι επωνυμίες των επιχειρήσεων, όσο και οι ποσότητες, οι τιμές ανά είδος, αλλά και οι χώρες προέλευσης των εισαγωγών γάλακτος.

 

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης