Δελτίο τύπου: Κατάθεση ερώτησης για την Άμεση στελέχωση του Τμήματος Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

  Τη στήριξη του στο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας και των Συλλόγων Καρκινοπαθών Δυτικής Μακεδονίας για στελέχωση του Τμήματος Χημειοθεραπείας με επαρκή ιατρικό προσωπικό, εκφράζει με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς το αρμόδιο Υπουργείο ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.
  Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας κάνει λόγω για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων να στελεχώσουν το Τμήμα Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
  Παρά το γεγονός των επανειλημμένων διαβεβαιώσεων και καθησυχαστικών δηλώσεων μετά την αποχώρηση του ενός εκ των δύο ιατρών ογκολόγων, η κατάσταση δε βελτιώθηκε καθόλου. Αντιθέτως επιδεινώθηκε με την αποχώρηση και του δεύτερου ιατρού ογκολόγου. Αποτέλεσμα, όλο το βάρος της λειτουργίας του Τμήματος Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο πέφτει δυσανάλογα στις πλάτες της επικουρικής ιατρού ογκολόγου που καλύπτει και τα κενά των μονίμων ιατρών συναδέλφων της.
  Αξίζει να αναφερθεί ότι τη σύμβασή της η επικουρική ιατρός με το Μποδοσάκειο την υπέγραψε γνωρίζοντας ότι θα συνυπηρετεί μαζί με τους άλλους δύο μόνιμους ιατρούς.
  Ο μεγαλύτερος όμως εμπαιγμός είναι προς τους καρκινοπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία την αποδυνάμωση του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

  Δείτε το κείμενο κοινοβουλευτικής παρέμβασης του βουλευτή εδώ:

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης