Δελτίο τύπου: Κατάθεση ερώτησης για τις Αθρόες εισαγωγές τεράστιων ποσοτήτων αιγοπρόβειου γάλακτος

  Αθρόες εισαγωγές τεράστιων ποσοτήτων αιγοπρόβειου γάλακτος και αθέμιτες πρακτικές ελληνοποιήσεων εις βάρος της εγχώριας παραγωγής και των Ελλήνων κτηνοτρόφων καταγγέλλουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των κτηνοτρόφων της χώρας. Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αφορμή και τη συστηματική και μεθοδευμένη μείωση των τιμών παραγωγού, εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών γάλακτος που δείχνουν πλέον ότι είναι ανεξέλεγκτες.
  Το σημαντικό αυτό ζήτημα που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική κτηνοτροφία, υπονομεύοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, επαναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς.
  Αφού επισημαίνει την αδικαιολόγητη ολιγωρία, τη χαλάρωση των ελέγχων, την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για την πάταξη των παράνομων αυτών δράσεων, επικαιροποιεί και προτείνει συγκεκριμένες δραστικές λύσεις του χρόνιου αυτού προβλήματος. Μεταξύ άλλων η αυστηροποίηση των ποινών, η καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός των ελέγχων στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός ενιαίου και όχι πολυκερματισμένου μηχανισμού, είναι μέτρα που εδώ και χρόνια προτείνει ο βουλευτής Κοζάνης.
  Παράλληλα, ζητά να κατατεθούν συγκεκριμένα στοιχεία ελέγχων που διενεργήθηκαν το 2016 και παραβάσεων που καταγράφηκαν τη χρονιά αυτή, όπως επίσης και το σχεδιασμό για τη χρονιά που διανύουμε.

  Δείτε το κείμενο  της ερώτησης:

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης