Δελτίο τύπου: Κατάθεση ερώτησης για την αδράνεια και αδιαφορία της κυβέρνησης στην περίπτωση των ζημιών των κτηνοτρόφων του Νομού που πλήττονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από προσβολή εντόμων στα βοσκοτόπια του Νομού.

  Για αδράνεια και αδιαφορία κατηγορεί ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γ. Κασαπίδης την Κυβέρνηση στην περίπτωση των ζημιών των κτηνοτρόφων του Νομού που πλήττονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από προσβολή εντόμων στα βοσκοτόπια του Νομού.
  Όπως επισημαίνει ο βουλευτής παρόλο που η επανεμφάνιση της κάμπιας του εντόμου Lymantria dispar ήταν αναμενόμενη εξαιτίας της περσινής εκτεταμένης προσβολής σε πολλά σημεία της χώρας και του Νομού, δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος νέας προσβολής και δεν ελήφθη κανένα προληπτικό μέτρο έγκαιρης αντιμετώπισης.
  Η ευθύνη όπως τονίζει ο κ. Κασαπίδης βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, διότι, ενώ τους επισημάνθηκε ο κίνδυνος με κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή, ήδη, από την περσινή χρονιά, όχι μόνο δεν έλαβαν κανένα προληπτικό μέτρο, αλλά ούτε και το αντίστοιχο μέτρο Μ08 του ΠΑΑ 2014-2020  - "Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών" συνολικού προϋπολογισμού 103.025.652 εκ. € δεν προκήρυξαν μέχρι σήμερα.
  Δυστυχώς για ακόμη μια φορά την προκλητική αδράνεια και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης την πληρώνει ο παραγωγικός κόσμος του Νομού Κοζάνης και της χώρας.

  Δείτε εδώ το κείμενο της ερώτησης:

Copyright © 2010 - Γιώργος Κασαπίδης