kas_top_logo
 
 
Θετικοί οι Δανοί σε πρόταση του Γιώργου Κασαπίδη για συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς σε θέματα εκτροφής γουνοφόρων ζώων

  Σημαντικές είναι οι ευκαιρίες που διανοίγονται για συνεργασία των Δανών με  Έλληνες εκτροφείς γουνοφόρων ζώων μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης του βουλευτή του Νομού Γιώργου Κασαπίδη προς τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού εκτροφέων γουνοφόρων ζώων Δανίας κ. Erik Hansen.

  Πραγματοποιώντας τριήμερο ταξίδι στην Σκανδιναβική αυτή χώρα, ο κ.Κασαπίδης   είχε   σειρά   συναντήσεων   με   φορείς   της Δανίας  που σχετίζονται με τη γούνα. Ως γνωστό στην Κοπεγχάγη βρίσκεται το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο δημοπρατήριο δερμάτων γούνας στον κόσμο, ενώ ο Συνεταιρισμός εκτροφέων γουνοφόρων ζώων Δανίας είναι επίσης ο μεγαλύτερος στο είδος του σε παγκόσμιο επίπεδο με έτος ίδρυσης από το 1930. Επιδιώκοντας τη συνεργασία της χώρας μας με τη Δανία στον τομέα αυτόν ο κ.Κασαπίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δανία και παρευρέθηκε επί τρεις ημέρες στη δημοπρασία δερμάτων του Σεπτεμβρίου.

  Σύμφωνα και με τους γουνοποιούς των Νομών Κοζάνης & Καστοριάς που συμμετείχαν στη δημοπρασία αυτή, οι τιμές πώλησης των δερμάτων ήταν από τις υψηλότερες της τελευταίας 20-ετίας, γεγονός όμως που υποδηλώνει και την αυξημένη ζήτηση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά.
  Κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού των Δανών εκτροφέων γουνοφόρων ζώων κ. Hansen , ο βουλευτής του Νομού διαπίστωσε την άρτια οργάνωση των παραγωγών και την υψηλή γνώση στο αντικείμενο της δουλειάς τους και πρότεινε τη συνεργασία τους με τους Έλληνες εκτροφείς που το τελευταίο διάστημα αυξάνουν και στο Νομό Κοζάνης.

  Ο κ. Hansen ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση του κ. Κασαπίδη, πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ Ελλήνων και Δανών εκτροφέων, προτείνοντας μάλιστα και την δυνατότητα πώλησης των ελληνικών δερμάτων μέσω του Δημοπρατηρίου της Κοπεγχάγης.

  Ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε επίσης και με το Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Γούνας Κοπεγχάγης κ. Torben Nielsen που είναι εταιρεία του συνεταιρισμού με αποστολή την προαγωγή και πιστοποίηση της ποιότητας των δερμάτων σε παγκόσμια επίπεδο σύμφωνα με δικό της πρότυπο ποιότητας που θεωρείται και το πιο αξιόπιστο στον κόσμο.

  Κατά την παραμονή του στην Κοπεγχάγη ο βουλευτής του Νομού επισκέφτηκε και τον Έλληνα πρέσβη κ. Βασιλόπουλο και την εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας μας κ. Πασσάδη όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για γενικότερα θέματα μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με τον κ. πρέσβη τομείς συνεργασίας μπορούν να προκύψουν και να ενισχυθούν σε θέματα αιολικών γεννητριών και βιοτεχνολογίας όπου οι Δανοί θεωρούνται από τους κορυφαίους στον κόσμο. Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε και ενημερώθηκε από τον κ. Βασιλόπουλο και για τις τελευταίες εξελίξεις από την πλευρά των Δανών για το θέμα της ΦΕΤΑΣ.

  Όπως προέκυψε από την ενημέρωση οι Δανοί παρακολουθούν τα φαινόμενα στην ελληνική αγορά που αφορούν την παραγωγή και εμπορία ΦΕΤΑΣ ενώ παράλληλα ενισχύουν δυναμικά και με νέες επενδύσεις την προβολή και προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά του δικού τους αγελαδινού τυριού ως λευκό τυρί υποκατάστατο της ΦΕΤΑΣ. Ο κ. Κασαπίδης ευχαριστώντας τους θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους της χώρας μας και της Δανίας, με τους οποίους συναντήθηκε, εξέφρασε την ευχή και την επιθυμία του οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να διευρυνθούν και να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Με μπροστάρηδες τους επιχειρηματίες γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε αμοιβαία κάθε δυνατή ευκαιρία στη μεταξύ μας συνεργασία, αποκομίζοντας εμείς σας Ελλάδα, καθετί θετικό, σε θέματα οργάνωσης, τάξης και προγραμματισμού, από τα πολλά θετικά που διαθέτει η μικρή αυτή (μικρότερη από την Ελλάδα) Σκανδιναβική χώρα.
 

Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310