kas_top_logo
 
 
Αναξιοπιστία και ασυνέπεια ο απολογισμός των πεπραγμένων του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα
  Οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις και τα μεγαλόστομα ψέματα του κ. Παπανδρέου προς τους έλληνες αγρότες και ιδιαίτερα προς τους νέους αγρότες, περιγράφουν  συνοπτικά τον ετήσιο απολογισμό επί των αγροτικών, της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

  Έντονο το αίσθημα στους αγρότες ότι εξαπατήθηκαν από το σημερινό πρωθυπουργό, στην αγωνιώδη προσπάθεια του να αναρριχηθεί στην εξουσία. Παραπλάνησε και τους έλληνες γεωργούς, τάζοντάς τους ακόμη περισσότερα από όσα μέχρι τότε είχαν πάρει. Τους διαβεβαίωνε για σκληρές μάχες κατά των καρτέλ της αγοράς και της πάταξης των αθρόων ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων. Υποσχέθηκε σύγκρουση με το κατεστημένο της διαπλοκής που απαξιώνει το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα της χώρας και την εφαρμογή προγράμματος που ήταν ήδη έτοιμο για την τόνωση και ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

  Αντί όλων αυτών οι έλληνες γεωργοί δεν είδαν ούτε ένα ευρώ από το ένα δίς από τα 28 που τους είχε υποσχεθεί ενώ εδώ κι’ ένα χρόνο βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται σταθερά, εξαιτίας των πρόσθετων φόρων που επιβάλλονται σε επαγγελματίες και συνταξιούχους.

  Την ίδια περίοδο η ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, τελείως παράνομα και αδικαιολόγητα, περιορίζει στο μισό, τα ποσά για το πριμ πρώτης εγκατάστασης σε εγκεκριμένους νέους αγρότες από το αρχικό ποσό των 40.000 ευρώ,  ανατρέποντας σχετική απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως.

  Παράλληλα οι έλληνες γεωργοί εδώ κι’ ένα χρόνο, δεν είδαν ούτε ένα μέτρο που να αφορά τον έλεγχο της λειτουργίας των καρτέλ στην αγορά ενώ όσες σχετικές υποθέσεις είχαν αποκαλυφθεί επί Νέας Δημοκρατίας— για τις οποίες τότε το ΠΑΣΟΚ ως  αντιπολίτευση μας κατέκρινε, τώρα ως κυβέρνηση δεν επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον.

  Έντονα προβληματισμένοι οι έλληνες αγρότες, βλέπουν τους τελευταίους μήνες, τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων να συνεχίζονται και την κυβέρνηση να παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει στις ελληνοποιήσεις που γίνονται, ιδίως στα ζωοκομικά προϊόντα.

  Την ίδια στιγμή εδώ και ένα χρόνο, μόνο στα λόγια και στις καλές προθέσεις μένουν οι υποσχέσεις για σύγκρουση του ίδιου του κ. Παπανδρέου με διεφθαρμένους αγροτοσυνεταιριστές, που συνεχίζουν να απαξιώνουν και να αποτελειώνουν το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας. Κατάσταση η οποία μόνον τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεισαγωγείς αγροτικών προϊόντων  εξυπηρετεί, εις βάρος της εγχώριας επώνυμης παραγωγής.

  Τον προεκλογικό μονόλογο του ψεύδους του κ. Παπανδρέου διατρανώνει και η αναφορά για την ύπαρξη προγράμματος για τη γεωργία, έτοιμο για εφαρμογή αμέσως μετά τις εκλογές. Στην πράξη όμως το 1ο νομοσχέδιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης ήρθε για συζήτηση στη βουλή 11 μήνες μετά τις εκλογές. Ένα νομοσχέδιο που αυξάνει την ασφαλιστική εισφορά των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ, μειώνοντας παράλληλα τα ποσά και τα αίτια για τα οποία θα αποζημιώνονται οι πληγέντες παραγωγοί. Ενώ και το 2ο νομοσχέδιο, που αφορά το μητρώο αγροτών ουσιαστικά αποδυναμώνει τους αποκλειστικά ή κατ’ επάγγελμα γεωργούς, διότι αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο έναν γεωργό του οποίου η οικογένεια εξαρτάται από το γεωργικό εισόδημα κατά 100%, με έναν άλλο του οποίου το εισόδημα συμπληρώνεται μέχρι και 35% από τη γεωργία.

  Την ίδια περίοδο διενεργήθηκε και διάλογος παρωδία για τους αγρότες χωρίς τους αγρότες— αφού οι τελευταίοι βρίσκονταν στα μπλόκα, γνωστό και ως φιάσκο του Ζαππείου, χωρίς ποτέ να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. (δεν υπάρχει κανένας που να υποστηρίζει πλέον αυτό το φιάσκο)

  Σχετικά με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα, αυτή χαρακτηρίζεται από αναβλητικότητα και  έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

  Έτσι το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής παραμένει παγωμένο ενώ ακυρώνονται προκλητικά αποφάσεις εγκρίσεων και σχεδιασμός έργων της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με τους τομείς των  εγγειοβελτιωτικών, των αγροπεριβαλλοντικών και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

  Τέτοιο ήταν το ενδιαφέρον και η ετοιμότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ελληνική γεωργία. Υποκριτικό και παραπλανητικό όπως και οι προεκλογικές υποσχέσεις του προς του έλληνες αγρότες.

  Από την πλευρά μας, ως τομέας αγροτικού της Ν.Δ., εδώ και 10 μήνες επισημαίνουμε προβλήματα και προτεραιότητες για τον αγροτικό τομέα χωρίς να βρίσκουμε γόνιμο έδαφος στην κυβέρνηση.

  Για εμάς ο αγροτικός τομέας αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος της κρίσης. Όπως τόνισε και ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, η δυναμική του 1ο γενούς τομέα όπως αποτυπώνεται σε αναλυτικές προσεγγίσεις που πραγματοποιήσαμε, δίνουν προοπτική για αύξηση του ΑΕΠ μέχρι και 1% ετησίως και δημιουργία τουλάχιστον 200.000 νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική ύπαιθρο.

  Πιστεύουμε και ολοκληρώνουμε το σχέδιο μας για την ανάταξη της αγροτικής μας οικονομίας που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας και σε αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, προσφέροντας έναν άλλο τρόπο ζωής που αξίζει ο σύγχρονος έλληνας αγρότης και η οικογένειά του. Αυτό είναι το όραμά μας, αυτή είναι η πίστη μας, αυτή είναι η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ.

  Παρεμβάσεις που κάναμε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορούσαν :

  Α. την υλοποίηση των προγραμμάτων
  Β. την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων
  Γ. την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος
  Δ. τους ελέγχους για νοθεία και ελληνοποιήσεις στην αγορά
  Ε. τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος
  ΣΤ. την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ
  Ζ. τη στήριξη της κτηνοτροφίας, της αλιείας, της εκτροφής των     γουνοφόρων ζώων
Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310