kas_top_logo
 
 
Σε αποστολή της Βουλής στη Γαλλία ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης
  Το θέμα της προμήθειας των Γαλλικών αεροσκαφών 3ης γενιάς Mirage 2000-5, τέθηκε στις επαφές της Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε το Παρίσι, με τη Γαλλική πλευρά.

  Απαισιοδοξία εκφράζουν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, για το κατά πόσο η Γαλλία θα προλάβει την προθεσμία παράδοσης των αεροσκαφών που λήγει τον Απρίλιο.

  Την Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Ζώης Χρήστος, Κασαπίδης Γιώργος, Κιλτίδης Κων/νος, Κουντουρά Έλενα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Τσακλίδης Ιωάννης, Ρήγας Παναγιώτης, Αράπογλου Χρύσα.

  Στο Γαλλικό Υπ. Άμυνας, η Ελληνική αντιπροσωπεία συνάντησε τον διευθυντή Στρατηγικών υποθέσεων κ. Αμεκούρ, με τον οποίο συζήτησαν κατ’ εξοχήν το θέμα της αναβάθμισης των Mirage 2000-5 και τη δέσμευση της Γαλλίας να τα παραδώσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω πολεμικά αεροσκάφη που πρόκειται να παραλάβει η Ελλάδα, παρουσιάζουν πρόβλημα στο σύστημα αυτοπροστασίας. Την Τρίτη 28 Μαρτίου αναμένεται να γίνουν νέες δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί. Σε αντίθετη περίπτωση η Γαλλική πλευρά έχει δεσμευτεί για ανάληψη του κόστους αντικατάστασης του συστήματος αυτοπροστασίας των αεροσκαφών.

  Η Ελληνική αποστολή συναντήθηκε επίσης με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κ. Κολονά, με την οποία συζητήθηκαν θέματα της Ε.Ε., το Κυπριακό και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η Γαλλίδα Υπουργός επισήμανε ξεκάθαρα προς τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία εάν πρώτα δεν εφαρμοστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και στα δέκα νέα μέλη το πρωτόκολλο της Άγκυρας.

  Θέματα ενέργειας, έρευνας και τεχνολογίας και αγροτικής ανάπτυξης, συζητήθηκαν μεταξύ της Ελληνικής αντιπροσωπείας και μελών του Γαλλικού κοινοβουλίου και της γερουσίας.

  Ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης προσφέροντας συσκευασίες κρόκου Κοζάνης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές, την προοπτική της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας μας ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τον Ελληνικό κρόκο που καταναλώνεται ευρύτατα στη Γαλλία.

  Ο κ. Κασαπίδης αντέκρουσε με επιμονή, επιχειρηματολογία Γάλλου γερουσιαστή σχετικά με την κατοχύρωση της Ελληνικής ΦΕΤΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η ΦΕΤΑ κατοχυρώθηκε οριστικά και αμετάκλητα υπέρ της Ελλάδος ως Ελληνικό Π.Ο.Π. προϊόν. Απαντώντας σε επιχειρήματα των Γάλλων ο κ. Κασαπίδης υποστήριξε την ύπαρξη προγραμματισμού για την ανάπτυξη της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας με στόχο την αύξηση του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε ΦΕΤΑ, που θα προκύψουν στην αγορά της Ε.Ε. μετά το 2007, οπότε και μπαίνει ξανά σε εφαρμογή ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός για τη ΦΕΤΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα σε παραγωγή τυριού από αιγοπρόβειο γάλα τύπου φέτας, με 12.000 τόνους παραγωγής και αναμένεται στο εγγύς μέλλον να αγωνισθεί σθεναρά για το δικαίωμά της να συνεχίσει την παραγωγή αυτή.           
Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310