kas_top_logo
 
 
Απεμπλέκεται η διαδικασία για την ανέγερση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Πτολεμαίδας

  Διάταξη που απεμπλέκει τη διαδικασία ανέγερσης νέου Ειρηνοδικείου στην πόλη της Πτολεμαίδας ψηφίστηκε στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

  Η συγκεκριμένη διάταξη προστέθηκε ως προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου μετά την επεξεργασία του από την Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου, από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Μπασιάκο, ο οποίος ενημερώθηκε για το θέμα αυτό και γραπτώς με την από τις 8/9/2005 επιστολή που του απέστειλε ο Βουλευτής του Νομού κ. Κασαπίδης.

  Σύμφωνα με το ψηφισθέν άρθρο 20 παρ. 33 του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύναται πλέον η παραχώρηση της κυριότητας των ακινήτων από το προαναφερόμενο Υπουργείο σε άλλα Υπουργεία εφ’όσον πρόκειται να ανεγερθούν επ’αυτών κτίρια για την κάλυψη των αναγκών τους ( όπως η έκταση που θέλει ο Δήμος Πτολεμαΐδας να παραχωρηθεί κατά κυριότητα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση του νέου ειρηνοδικείου της πόλης ).

  Όπως επεσήμανε ο βουλευτής του Νομού κ. Κασαπίδης τόσο οι πολιτικές ηγεσίες των επιμέρους Υπουργείων αλλά και στο σύνολό της η Ελληνική Κυβέρνηση αφουγκράζεται με τους τοπικούς βουλευτές τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και έχουν επιδοθεί σ’ έναν διαρκή αγώνα δρόμου για τη διευθέτηση και επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων και καταστάσεων  που καθηλώνουν την ανάπτυξη του τόπου και προκαλούν αγκυλώσεις των τοπικών κοινωνιών ενώ ακόμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Πτολεμαίδας , δεν περιποιούν τιμή για τους ΄Ελληνες και την Ελληνική πολιτεία.

  Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη πολύ σύντομα ο Νομός Κοζάνης θα αποκτήσει σύγχρονες υποδομές στον τομέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς μετά την απεμπλοκή του θέματος του Ειρηνοδικείου Πτολεμαίδας, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Εορδαίας, αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση του νέου Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως καθώς διασφαλίστηκε , με συντονισμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Βουλευτή κ. Κασαπίδη και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νεάπολης , η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

  Την ίδια στιγμή με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η αποπεράτωση του νέου Ειρηνοδικείου Σερβίων.

  Παρακάτω επισυνάπτονται η επιστολή του κ. Κασαπίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σχετικό αντίγραφο του ψηφισθέντος νομοσχεδίου.  


   ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ. Μπασιάκο Ευάγγελο

   ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Πτολεμαϊδας κ. Τσιούμαρη Γρηγόρη                                 

   ΘΕΜΑ:  Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προσαρμογή και άλλες διατάξεις.»

  Μετά τη συγκατάθεσή σας, κατόπιν συζητήσεως μας, για το θέμα που αφορά το Δήμο Πτολεμαϊδας, σχετικά με την κατά κυριότητα  παραχώρηση έκτασης που ανήκει στο Υπουργείο σας προς το στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την ανέγερση ειρηνοδικείου στην πόλη της Πτολεμαϊδας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και γραπτώς για το συγκεκριμένο θέμα.

  Με την υπ. Αριθ. 3668/7-10-2004 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραχωρήθηκε στο Δήμο Πτολεμαΐδας το υπ’ αριθ. 8119 αγροτεμάχιο κατά χρήση, προκειμένου να κατασκευαστούν στο χώρο αυτόν έργα κοινωνικού εξοπλισμού και το ειρηνοδικείο της πόλης.

  Το Υπ. Δικαιοσύνης όμως (ΤΑΧΔΙΚ) για να κατασκευάσει το κτίριο του Ειρηνοδικείου πρέπει (σύμφωνα με το Νόμο) να έχει την κυριότητα και όχι τη χρήση (στα 4 στρέμματα που χρειάζεται).

  Κατόπιν τούτου ο Δήμος Πτολεμαΐδας ζήτησε με το υπ’ αριθ. 14053/27-5-05 έγγραφό του, την τροποποίηση της αρχικής απόφασης, ώστε τα 4 στρέμματα, από τη συνολική έκταση 59,325 στρεμμάτων (σύμφωνα με το τοπογραφικό) να παραχωρηθούν κατά κυριότητα στο Υπ. Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ).

  Η Δ/νση Πολιτικής γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, με το υπ’ αριθ. 3325/30-6-05 έγγραφο απάντησε ότι δεν μπορεί στα πλαίσια των ισχυουσών διαδικασιών (άρθρο 4 του Ν3147/2003) να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Πτολεμαΐδας.

  Το μείζον αυτό ζήτημα στέγης για το Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας (το οποίο για μακρύ χρονικό διάστημα στεγάστηκε στο κυλικείο της Αστυνομίας και τώρα λειτουργεί σε ακατάλληλο κτίριο που ταλαιπωρεί δικαστικούς και πολίτες αλλά προσβάλλει και το ίδιο το κράτος μας) σκοντάφτει στον τύπο και όχι στην ουσία.

  Κατά συνέπεια προτείνεται επαναδιατύπωση του άρθρου 4 του Ν. 3147/2003  με προσθήκη που να επιτρέπει την παραχώρηση ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά κυριότητα προς άλλο Υπουργείο.

Με εκτίμηση

Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310