kas_top_logo
 
 
Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με γραμματέα ΑΔΕΔΥ για το θέμα των συμβασιούχων και των stage

Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με γραμματέα ΑΔΕΔΥ για το θέμα των συμβασιούχων και των stage

  • Επόμενο βήμα συνάντηση με τη ΓΣΕΕ

Κοινή θέση με τις οργανώσεις των εργαζομένων επιχειρούν έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της «ομηρίας» των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα Stage. Την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, σε συνάντηση στα γραφεία της Οργάνωσης, εξέφρασε ταυτόσημες απόψεις.

 

Τις τριτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ αποφάσισαν να ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα Stage, οι Βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν πρόσφατα σχετική ερώτηση στη βουλή.

Εκ μέρους των έξι βουλευτών, ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης και ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης επισκέφτηκαν στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ τον Γ. Γραμματέα της Ανώτατης Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Ηλία Ηλιόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους και να πληροφορηθούν τη θέση της ΑΔΕΔΥ για το μεγάλο θέμα-πρόβλημα των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες με εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου, έργου, μερικής απασχόλησης, ωρομισθίων κλπ καθώς και των Stage.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, ενημερώνοντας τους βουλευτές, υπογράμμισε τα εξής:

«Για το θέμα των συμβασιούχων

Ανεπιφύλακτα, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει την εφεύρεση αλλά και τη μεγάλη έκταση, που πήρε από το 1994 (μετά τον ν.2190/1994-Νόμος Πεπονή), το καθεστώς ομηρίας, εξάρτησης και εκμετάλλευσης δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων, ως απαράδεκτη πολιτική εφεύρεση, ως μεσαιωνικής φύσεως κοινωνική εκμετάλλευση και ως υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και της αποδυνάμωσης των λειτουργιών των Δημοσίων Υπηρεσιών, που στο αποτέλεσμα καταλήγει, στην παρεχόμενη ποιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών αυτών, σε βάρος των πολιτών.

Η ΑΔΕΔΥ υποστήριξε την προσπάθεια του 2004, όταν επιχειρήθηκε η αντιμετώπιση του προβλήματος δια του π.δ. 164/2004, το οποίο, αν και έδωσε λύση σε 35.000 εργαζόμενους, ήταν μόνο ένα καλό βήμα, αφού άφησε πίσω του πολλές δεκάδες χιλιάδες, που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να ζουν κάτω από τις ίδιες άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Γι’ αυτό καλεί, σε όλες τις διεκδικήσεις της και σήμερα ακόμα πιο έντονα, την Κυβέρνηση να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην οριστική λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος με το να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στη συνέχεια να νομοθετήσει την πλήρη απαγόρευση της σύναψης τέτοιων συμβάσεων στο Δημόσιο και οι κενούμενες ή κενές θέσεις να καλύπτονται στο εξής με δημόσια προκήρυξη και διαδικασίες μέσα από τον ΑΣΕΠ.

Για το θέμα των STAGE

Προφανώς, τα επιμορφωτικά προγράμματα, που ουσιαστικά στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι και απαραίτητα και πολύ χρήσιμα, διότι οι νέοι της πατρίδος μας και μελλοντικοί εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι μόνο, αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες πάρα πολύ χρήσιμες γι’ αυτούς. Είναι, όμως, άκρως απαράδεκτη η μη πλήρης κάλυψή τους ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά την περίοδο που απασχολούνται με τα προγράμματα αυτά και επίσης είναι το ίδιο απαράδεκτη η χρησιμοποίησή τους για την κάλυψη εργασιακών αναγκών του Δημοσίου».

 

Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310