kas_top_logo
 
 
Δελτίο τύπου: Εκκίνηση διαλόγου παραγωγικής ανασυγκρότησης
  Αποδεκτή έγινε από την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χαρά Καφαντάρη η πρόταση του βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη να ξεκινήσει συζήτηση στη βουλή, για συγκρότηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στην πατρίδα μας.
  Όπως επεσήμανε στην, προ μιας εβδομάδας, επιστολή του ο κ. Κασαπίδης το εν λόγω σχέδιο παρόλο που αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση, ως αντιπολίτευση της σημερινής κυβέρνησης, μέχρι σήμερα, 12 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε.
  Ανταποκρινόμενη λοιπόν η κ. Καφαντάρη, στο αίτημα του βουλευτή Κοζάνης, δεσμεύτηκε, με μια λακωνική απάντηση, για την πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής, μετά το νέο έτος, του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου  με σκοπό την έναρξη του διαλόγου των κομμάτων για συγκρότηση εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στον αγροτικό τομέα της χώρας.

  Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Κασαπίδη και η απάντηση της κ. Προέδρου:

  ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου κ. Καφαντάρη Χαρά

   Κα Πρόεδρε,
  στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μοναδική ελπίδα για ανάπτυξη στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο χώρα. Η δυνατότητα δημιουργίας εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και η παραγωγή νέου πλούτου αξίας αρκετών δις €, αποτελεί ρεαλιστική προοπτική που μπορεί να στηρίξει την ελληνική περιφέρεια που μαραζώνει αλλά και συνολικά την πατρίδα μας.
  Η ανάπτυξη αυτή βασίζεται αποκλειστικά και μόνον στην παραγωγή προϊόντων σε όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας μας. Στους κλάδους της γεωργίας, της κτηνοτροφίας,  της αλιείας, των δασών και των ορυκτών πόρων «κρύβεται» η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας.
  Προϋποθέτει όμως κεντρικό σχεδιασμό και σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις, κοστολογημένο και μετρήσιμο ως προς το αποτέλεσμα.
  Κάτι αντίστοιχο υπόσχονταν εναλλακτικά των μνημονίων, η σημερινή Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση στον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντάς το ως σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στο οποίο εντάσσονταν και η παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας.
  Ωστόσο το σχέδιο αυτό εδώ και 11 μήνες στην πράξη, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού.
  Εκτός και αν για την Κυβέρνηση δεν αποτελεί προτεραιότητα, δεδομένου ότι στο κάλεσμα για εθνικό διάλογο των κομμάτων από τον Πρωθυπουργό δεν ετέθη προς συζήτηση το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
  Επειδή η μεγαλύτερη αγωνία των συμπολιτών μας είναι η ανεργία που μαστίζει πλέον κάθε ελληνική οικογένεια,
  Επειδή μέσα από την επιδίωξη, σταδιακά, μεγιστοποίησης της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας εντός μιας εξαετίας, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 400.000 νέες θέσεις εργασίας, εξοικονομώντας από τις εισαγωγές τροφίμων έως και 5,5 δις € ετησίως,
  Επειδή η ελληνική ύπαιθρος διαρκώς μαραζώνει εξαιτίας ελλείψεως αναπτυξιακού κεντρικού σχεδιασμού και αποτελεί καταστροφική «πολυτέλεια» η περαιτέρω απώλεια πολύτιμου χρόνου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της χώρας,
  Επειδή ολοένα και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην ύπαιθρο χώρα, προς όφελος των λίγων και οικονομικά δυνατών εις βάρος των μικροκαλλιεργητών και οικονομικά αδύνατων παραγωγών,
  Επειδή ο διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα ενεργοποιήσει δημιουργικά τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου εντός και εκτός κοινοβουλίου, που τόσο το έχει ανάγκη η πατρίδα μας,
  Επειδή έχετε τη δυνατότητα και την ευθύνη για την άμεση πρόκληση αυτής της συζήτησης στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου που προεδρεύετε,  προσκαλώντας τους συναρμόδιους υπουργούς επί του θέματος,
  Επειδή είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και των βουλευτών της χώρας να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό προς όφελος των Ελλήνων και της πατρίδας μας,
  Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την έναρξη του διαλόγου από την επιτροπή μας, με σκοπό τη συγκρότηση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ξεκινώντας από το σχέδιο που αφορά στον πρωτογενή τομέα.

                                                                                                                                                                   Με τιμή

                  Απάντηση Προέδρου:

 
Έλαβα την επιστολή σας, πράγματι ο αγροτικός τομέας είναι σημαντικός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  Επικοινώνησα με τον κύριο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και δήλωσε ανοικτός σε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση- ενημέρωση, η οποία θα προσδιοριστεί εντός του Ιανουαρίου (δεύτερο 15μερο).
Σας χαιρετώ και καλές γιορτές
Χαρά Καφαντάρη
Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310