kas_top_logo
 
 
Δελτίο τύπου: Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ
  Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη που παραχώρησε στο περιοδικό Επίκαιρα στις 14.11.13 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Λάμπρο Καλαρρύτη.

  Είχατε καταψηφίσει το Μνημόνιο και διαγραφήκατε από τη ΝΔ. Γιατί ψηφίσατε "παρών" στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ; Θα θέλατε να επιστρέψετε στη ΝΔ;
  Κατ’ αρχήν αν κάποιος είναι και παραμένει γνήσιος ΝΔ στη βουλή αυτός είναι ο Γ. Κασαπίδης, οπότε δεν τίθεται θέμα επιστροφής μου στην παράταξη στην οποία ανήκω και την οποία ποτέ δεν πρόδωσα. Δε μπορεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με βρήκε στη ΝΔ, να διαγράψει τους αγώνες μου και την πίστη μου στις αρχές της παράταξης και στις προεκλογικές μας εξαγγελίες προς τον Ελληνικό λαό, για τις οποίες και μας έδωσε την πλειοψηφία στις εκλογές. 
  Ψήφισα παρών, απορρίπτοντας την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας την, άκαιρη και εντελώς επικοινωνιακή. Παράλληλα εξέφρασα γι ακόμα μια φορά τη διαφωνία μου προς την εφαρμοζόμενη πολιτική της Κυβέρνησης και τις μονομερείς κεντρικές επιλογές του Α. Σαμαρά στην οικονομία. Αυτές, οικονομικά είναι εις βάρος των πολλών και των φτωχών ενώ δεν βάζουμε χέρι στους παρανόμως πλουτίσαντες και κατέχοντες. Επιμένω να αγωνίζομαι για την υλοποίηση των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων, για το αναδρομικό πόθεν έσχες, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο των περιβόητων λιστών, την πάταξη της διαφθοράς, την εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, για τα οποία έως σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.

  Κατηγόρησατε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ότι φρενάρει τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Τι εννοείτε;
  Μια από τις βασικότερες παθογένειες στον αγροτικό χώρο είναι το τρίγωνο της διαφθοράς, διαπλοκής και απαξίωσης του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος. Εξαιτίας της παθογένειας αυτής το σύνολο των αμέτρητων προβλημάτων στον αγροτικό τομέα καθημερινά διογκώνονται. Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο κ. Σκανδαλίδης να εξυγιάνει τους συνεταιρισμούς, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο και στην εικονική και πλαστή πραγματικότητα των συνεταιρισμών και συνεταιριστών φαντάσματα 1ου και 2ου βαθμού, με ευθύνη του σημερινού υπουργού κ. Τσαυτάρη έχει κολλήσει. Παρά το γεγονός ότι συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων αντιμετώπισης τεχνικών δυσκολιών για την καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του νόμου, η τελευταία έχει κολλήσει και συνεχώς παρατείνεται.
  Την ίδια στιγμή εν’ όψει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, το ΥΠΑΑΤ δεν έχει ενημερώσει τους αγρότες για το τι θα ισχύσει όσον αφορά τις επιδοτήσεις, και ποιοι θα είναι δικαιούχοι.
  Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η χώρα δεν έχει εθνική στρατηγική ούτε στον 1ο  γενή τομέα και παρόλο που θα μπορούσε πατώντας σ’ αυτόν η Ελλάδα κυριολεκτικά να απογειωθεί, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότατη κρίση επισιτισμού.
  Τέλος, έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, η δέσμευση εδώ και ένα χρόνο του Πρωθυπουργού, για τη διακοπή των επιδοτήσεων εκατομμυρίων €, της  ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έπαιρναν κάθε χρόνο από τον ΕΛΓΑ και τη διανομή τους στις αγροτικές πολύτεκνες οικογένειες ως επιδόματος.

  Ασκήσατε κριτική στην κυβέρνηση για την ονομασία της φέτας. Την οποία η κυβέρνηση λέει ότι προστάτεψε. Τι ακριβώς έχει γίνει;
  Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τον Καναδά για τη σύναψη συμφωνίας δημιουργίας ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, που ξεκίνησε το 2008 και λήγει φέτος, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί των υπουργείων αλλά και υπουργοί και υφυπουργοί Γεωργίας, Ανάπτυξης και Εξωτερικών δεν απέτρεψαν τη διεκδίκηση της ονομασίας της φέτας από τον Καναδά.
  Τα τελικά κείμενα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων λέω και αγωνίζομαι να αλλάξουν.

Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση που κάποιοι αυτήν, την εν κρυπτώ, εθνικά επιζήμια εκχώρηση του ονόματος την παρουσίασαν ως επιτυχία. Αν δε γνωρίζουν τι πράττουν τότε πρόκειται για παταγώδη αποτυχία ανικάνων και ανεπαρκών για τη θέση όπου βρίσκονται, αν το πράττουν εν γνώση τους, τότε αγγίζει τα όρια της προδοσίας και αναλόγως οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε.  

Στο τελικό κείμενο μάλιστα των διαπραγματεύσεων που επίκειται η επικύρωσή του και από Έλληνες υπουργούς, μεθοδευμένα, εποικοδομητικά και δήθεν αιφνιδιαστικά, προέκυψε και η εκχώρηση του ονόματος των ελιών Καλαμάτας. Επίσης παγκοσμίου φήμης Π.Ο.Π. προϊόντος της Ελλάδας.

  Τις προάλλες ραντίσατε με ροδόνερο τους συναδέλφους σας στη Βουλή. Προϊόν από το νομό σας;
  Δειγμάτιζα σε κάποιους φίλους στη βουλή το γνήσιο ροδόνερο Βοϊου που παράγουμε,  στο νομό μου, προσπαθώντας να τους πείσω ότι  μπορούμε, εάν το πιστέψουμε, να κάνουμε την επανάσταση των… ρόδων και «το  γκρίζο να σβήσουμε, με χρώματα και αρώματα των ρόδων…»
  Άλλωστε όπως λέει ο εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς,
  «κάποια ρόδα είν’ έτοιμα ν’ ανθίσουν,
    εδώ κάτου κι εδώ πέρα
    με τ’ αρχαία τα ροδοκάλια,
    και προσμένουν τα καινούργια αηδόνια
    να τους γλυκοκελαϊδήσουν, μες τον ολογάλανον αέρα…» 

  Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή σας;
  Ανεργία, ανεργία, ανεργία.

Επιστροφή


Δεν υπάρχουν νέα

Τελευταία ΝέαΕγγραφείτε στο Newsletter

Πληκτρολογήστε εδώ το email σας


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΖΑΝH
Βασιλείου Φόρη 1, Τηλ.: 24610 37208, Fax: 24610 37714
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περδίκα 2,Τηλ.: 24630 55622, Fax: 24630 55622
ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1,Τηλ.: 210 3709312, Fax: 210 3709310